Органичен силиций – профилактика срещу редица заболявания!

Органичен силиций – профилактика срещу редица заболявания!

Силицият е основен свързващ структурен елемент в организма – това е неговата основна функция. Той участва в обменните процеси, в различни междинни реакции като катализатор, енергоизточник, осигуряващ нормално протичане на жизненоважни процеси, помагайки клетъчните молекули да образуват единна структура. Ако силицият е под необходимото ниво се нарушава енергийният баланс в организма и следователно и обмяната на веществата и жизнените процеси в организма затихват. При недостиг на този минерал в организма голям процент от от биологично активните вещества не се усвояват или се усвояват в неправилна форма.

Органичният силиций се отличава от минералния силиций по наличието на един или няколко атома въглерод, свързани с водород. В тази си форма той е един от най-важните елементи в живата материя. Докато минералният силиций не може да бъде усвоен от човешкият организъм, то органичният силиций се усвоява почти напълно.
Луи Пастьор е смятал силиция за един от най-важните минерални елементи в ежедневното хранене, с голямо значение при много болести като дегенеративни заболявания (артрит, ревматизъм, нефрит), диабет, туберкулоза, бъбречно-каменна болест, деминерализация на организма, чупливост на ноктите, склонност към кървене, атеросклероза, хипертония, тумори, декобитуси, незарастващи рани, общо отслабване, лош метаболизъм, възпаления (на венците), кожни болести, гъбични заболявания, розацея, пърхот, косопад, слабост на сърдечния мускул, отслабване на съединителната тъкан (на сухожилията, чупливост на костите, дегенеративни болести на ставите), рахит  и забавяне растежа на децата.

Органичният силиций играе важна роля в организма като въздейства на:
– ставите – участва в изграждането на ставния хрущял и поддържането на ставната течност, регенерирайки ставите, премахва болките в тях.
– костите – регулира минерализацията им, стимулира синтеза на костните клетки и възпрепятства техния разпад, увеличава синтеза на колаген и еластин, с което предотвратява размекване на костите/остеопорозата/.
– сухожилията – подобрява функциите на двигателния апарат, чрез стимулиране на ензима, който увеличава продукцията на колаген и еластин в сухожилията.
– кожата – подобрява нейното състояние, като я прави гладка, здрава, добре кръвоснабдена, по-млада.
– косата – прави я по-еластична, гладка, с блясък, спира косопада.
– ноктите – стават, по-здрави и нечупливи
– сърцето – повишава еластичността на съдовете, с което препятства отлагането на холестерол по стените им.

Не допускайте липси на силиций в организма! Препоръчваме ежедневен  прием на силиций, както като превенция  срещу заболявания, така и при вече наличен проблем – в такъв случай дневната доза се увеличава съгласно препоръките на производителя до отшумяване на проблема.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Translate »
error: