Кокосовото масло – естествено средство против стареене на кожата!

Кокосовото масло – естествено средство против стареене на кожата!

Д-р Ейми Неузил, натуропатичен лекар от САЩ, разглежда някои научни  проучвания от главни медицински изследвания и обобщава редица ползи, които има кокосовото масло. Повечето козметични кожни кремове не вършат това, за което са предназначени, а също така често съдържат токсични или канцерогенни химикали, които могат да се абсорбират в кръвния поток през кожата. За разлика от тях  органичното студено пресовано кокосово масло е безопасно и полезно!

Кожата е първият слой на защита на имунната система. Изключително важно да не натоварваме кожата с токсични кремове и препарати, защото това неминуемо ще има негативен ефект и върху имунната система! Кокосовото масло имитира себум, който кожата произвежда по естествен начин за да се защити.

Студено пресованото кокосово масло е с антимикробно, антивирусно и противогъбично действие. Кокосовото масло е толкова меко, че може да се прилага на деликатни части с гъбични инфекции. Кокосовото масло е успешно клинично тествано за подпомагане лечението на атопичен дерматит. Кокосовото масло спомага за намаляване бръчките чрез насърчаване производството и подмяната на колаген. Колагенът е влакнест протеин, който свързва тъканта. Малки кожни ранички се лекуват по-бързо, когато се нанася кокосово масло върху  раната. Когато кръвта абсорбира студено пресовано кокосово масло, вие се възползвате от богатите хранителни вещества и средноверижните триглицериди (МСТ) на кокосовото масло. Средноверижните триглицериди се усвояват лесно и метаболизирането им произвежда кетони в мозъка. Открито е, че кетоните предотвратяват и/или дават обратен ход на Алцхаймер, така че би трябвало да помогнат при мъгляв мозък и пропуски в паметта. Разбира се, ще получите повече кетони, ако погълнете кокосовото масло.

Кокосовото масло има съществена роля и при приготвяне на домашни козметични средства. Можете да си  направете  пилинг  за тяло, комбинирайки кокосово масло с бадемово масло и захар, ако е за суха кожа или сол за мазна кожа. Направете си собствен уникален лосион против изпотяване като смесите пет супени лъжици кокосово масло с една четвърт чаша царевично нишесте и капки от любимото ви етерично масло.  Кокосовото масло действа благоприятно на прекалено сухата и изтощена коса. Препоръчваме ви да си направете   нетоксичен препарат против насекоми чрез смесване на кокосово масло с капки  масло от чаено дърво, маточина, мента или розмарин. Ако не сте се намазали и имате ухапване от насекоми, кокосовото масло ще помогне за лекуване на ухапванията. Кърмачките могат да прилагат кокосово масло върху  зърната на гърдите си, за да се предотврати изсушаване и напукване на кожата. Вътрешния прием на кокосово масло води до увеличаване количеството на кърма. Кокосовото масло  е естествен безвреден натурален продукт, който може безопасно да замести почти всички фармацевтични или козметични приложения върху кожата.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Translate »
error: