Важни за здравето ползи от приема на келп!

Важни за здравето ползи от приема на келп!

Учени открили, че жителите на остров Окинава живеят средно около  90 години и практически не боледуват от нищо. При тях няма проблем с онкологията и болестите на сърцето. Започнали да изучават този феномен и изяснили, че жителите на този остров повече от век  добиват от океана кафяво водорасло с уникални качества за човешкото здраве – келп.

1. Келп – богат източник на йод
Смятате ли, че консумирате достатъчно йод? Това е важен въпрос, защото богати на йод храни като келп могат да ви помогнат да се предпазите  от опасен дефицит. Йодът е жизнено важен хранителен елемент, който допринася за поддържане на щитовидната жлеза, предпазва от някои видове рак, насърчава здравословния растеж и развитие при бебета и деца, и дори помага да се поддържа в добро здраве мозъка.
2. Келп ви помага да отслабнете
Не само, че водораслите келп  са  богата на хранителни вещества  храна, но са  от полза за всяка диета. Келп съдържа  фукоксантин протеин – важно вещество при горене на мазнините. Приема на келп води до значително намаляване на мастната тъкан – една от причините да го препоръчват като добавка за здравословно отслабване.
3. Келп се използва като превенция срещу диабет и  за лечение на диабет
Хора, които са изложени на риск  или които имат диабет, трябва да са информирани, че водораслите келп са идеално   допълнение към тяхната диабетна диета. Корейско проучване, публикувано в Nutrition Research доказва, че консумацията на водораслите келп  значително подобрява  нивата  на глюкоза в кръвта, влияе положително на гликемичния контрол и повишава антиоксидантните  ензими.
4. Келп помага при  някои кръвни проблеми
Келп съдържа около 80 микроелемента в т.ч. и фукоидан.  Фукоидан е показал ефективност при предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, които могат да доведат до опасни здравословни проблеми, включително инсулт и инфаркт. Това е толкова ефективно, в действителност, че изследователи посочват, че имат потенциал да се използва като  антитромботично средство. Поради тази причина приема на келп  потенциално намалява нуждата от лекарства за лечение на проблеми с кръвосъсирването.  Това може да е от значение, особено за тези, които страдат от или са  в риск от диабет, т.к.  често усложнение на диабета е прекомерно съсирване.
5. Забавя растежа на много видове рак
Множество хранителни вещества в кафявите водорасли келп могат да осигурят защита срещу рак. Установено е, че присъствието на фукоксантин в келпа  е ефективно срещу множество видове рак на простатата. В допълнение, фукоксантин може да помогне за отстраняване на лекарствената резистентност при пациенти с рак, подложени на опасни лечения с химиотерапия, като по този начин се намалява количеството на вредните наркотици, въведени в нечия система за  лечение на  рак.
6. Келп има противовъзпалително действие
Като обща защита срещу повечето болести, много учени препоръчват  диета, богата на противовъзпалителни храни. Възпалението е в основата на повечето заболявания.
Кафявите водорасли келп  притежават противовъзпалителни свойства и служат като антиоксиданти, което означава, че те помагат за намаляване на общото възпаление в организма, което от своя страна намалява вероятността от болести. Фукоидан като важен елемент в келп  водораслите има противовъзпалителна функция  и също така подобрява нивата на холестерола в кръвта, отговорен за редица  сърдечни заболявания.
Био келп можете да закупите от био магазин https://bioaround.com/

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Translate »
error: