Био елда – ценна безглутенова храна!

Био елда – ценна безглутенова храна!

Био  елдата съдържа изобилие  от ценни  хранителни вещества! Елдата е храна без глутен и с нисък гликемичен индекс. Тя се приготвя  бързо и  можете да я добавяте в салати и супи или да  използвате  за приготвяне на каша от елда. Елдата  е също вкусна в печива. Можете да добавяте елда и в други ястия.

Ето и най-важните ползи за здравето от включване на  био елда в хранителното меню:

Богата питателна храна –  1/4 чаша  суха елда осигурява пет грама протеин и три грама диетични фибри. Голяма част от фибрите  в елдата са  разтворими фибри, които е известно, че стабилизират нивата на кръвната захар.  Био  елдата  е  добър източник на В-комплекс витамини, които помагат за конвертиране на храната в гориво. Освен това,  елдата съдържа широка гама от минерали като манган, мед и фосфор.

Понижава холестерола . Консумирането на елда може да помогне в профилактиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания. Направено през 1995 година  проучване , публикувано в американски вестник по клинично хранене доказва, че консумацията на овес и елда понижава „лошия“ холестерол и  повишава нивата  на „добрия“ холестерол. Това изследване също доказва, че консумацията  на елдата е благоприятно за лечение на хипертония.

Намалява кръвната захар.  Елдата  може да бъде полезна в лечението на диабета. Направено проучване  показва положителни  резултати от редовен прием на елда върху нивата на кръвната захар. Освен това  елдата  е най-богатият източник  на d-хироинозитол, който е известен със своите глюкоза понижаващи ефекти и ползи за лечение на диабет.

Елдата е антиоксидант.  Елдата съдържа  мощни антиоксиданти, които могат да предпазват от свободните радикали. Някои флавоноиди, открити в елда като олигомерни проантоцианидини помагат за  възстановяването на ДНК от увреждане и намаляване на възпалението.

Био елдата  е качествена храна без глутен. Елдата се препоръчва  за хора с цьолиакия или чувствителност към  глутен  и  е  добра алтернатива на пшеницата. Органичната  елда в био магазин https://bioaround.com/  е биосертифицирана супер храна без глутен което означава, че тази храна отговаря на най-строгите изисквания за безглутенови продукти.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Translate »
error: